Door de overwinning van de Duitser is er een einde gekomen aan de prachtige tennisweek die Raemon Sluiter in Rosmalen beleefde.
 

 

 

Benjamin Becker heeft de finale van de Ordina Open van 2009 gewonnen. De Duitser die als qualifier aan het toernooi in Rosmalen begon won in twee sets, 7-5 6-3. Het is de eerste keer dat Becker een ATP-toernooi op zijn naam wist te schrijven.
De Duitser won dit seizoen al zijn wedstrijden op gras en die goede lijn trok hij door naar Rosmalen. Op de Ordina Open stond hij pas in de halve finale tegen zijn landgenoot Rainer Schüttler zijn eerste set af. Zo schakelde hij onder meer de als eerste geplaatste Fernando Verdasco uit in straight sets. Becker begon aan het toernooi als nummer 80 van de wereld, maar zal een flinke sprong maken op de ranglijst maken door de 250 punten die hij in Rosmalen verdiende.
De trofee is ontworpen en gemaakt door beeldend kunstenaar Mirjam Jansen.

De Thaise Tamarine Tanasugarn heeft de titel veroverd in het vrouwentoernooi van de Ordina Open. Ze versloeg in een spannende finale de Belgische Yanina Wickmayer met de setstanden
6-3 en 7-5. .

 


Ook vorig jaar won Tamarine Tanasugarn de Ordina open,